Visa allastudier.se som: Mobil

Samhällets logistik, kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Norrköping
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Norrköping

Samhällets logistik, kandidatprogram

Logistik handlar om att att få rätt saker till rätt plats vid rätt tillfälle. Effektiv logistik är en förutsättning för att samhällets invånare ska få god service till en acceptabel kostnad. I det här programmet möts logistik, ekonomi och samhällsvetenskap. Du lär dig analysera problem, får förståelse för företagande och samtidigt en vidare syn på omvärlden genom det samhällsvetenskapliga inslaget. De första årens kurser ger dig en kunskapsbas i logistik och tillämpad matematik, industriell ekonomi samt samhälls- och trafikplanering. Du lär dig också om logistikens betydelse för hållbar utveckling. Mot slutet av utbildningen kan du även välja kurser inom entreprenörskap, ledarskap eller kvalitet. Som färdig logistiker kan du arbeta på en logistikavdelning, eller med produktions-, transport- och personalplanering. Andra vanliga arbetsområden är projektledning, IT, organisationsutveckling och inköp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtMatematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2), Engelska 6ellerMatematik C, Samhällskunskap A,Engelska B(Områdesbehörighet A4/4)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön