Visa allastudier.se som: Mobil

Samhälls- och kulturanalys, kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Norrköping
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Norrköping

Samhälls- och kulturanalys, kandidatprogram

Samhälls- och kulturanalys är för dig som är intresserad av att arbeta med att förstå, utveckla och förändra vårt samhälle. Du får kunskaper om människors livsvillkor, om politiska, sociala, kulturella och etniska identiteter och konflikter. På Samhälls- och kulturanalysprogrammet fördjupar du dig i frågor om demokrati, välfärd, urbanisering, globalisering, integration och migration, samt politiska och sociala rörelser. Du bekantar dig med teorier om kön, rasism och postkolonialism, jämlikhet, fattigdom och mot- stånd, i det lokala och det globala, ur ett samtida och ett historiskt perspektiv. Utbildningen ger dig verktyg för kritiska analyser av kultur och politik och sambanden dem emellan.Som samhälls- och kulturanalytiker kan du arbeta med förändring och utveckling, integrationsfrågor och sociala projekt, analys-, utrednings-, och utvärderingsuppdrag åt kommuner, myndigheter, organisationer eller näringsliv. Tidigare studenter arbetar inom privat och offentlig förvaltning, i internationella organisationer, med opinions- bildande och socialt arbete, inom media, i konsultverksamhet, som aktivister, projektledare, skribenter, kommunikatörer och forskare.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtHistoria 1b/(1a1 och 1a2), Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2), Engelska 6ellerHistoria A, Samhällskunskap A, Engelska B(Områdesbehörighet A1/1)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön