Visa allastudier.se som: Mobil

Svenska språket 1: Det moderna språksamhället

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Linköping
30 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Linköping

Svenska språket 1: Det moderna språksamhället

I kursen Svenska språket 1, Det moderna språksamhället, lär du dig hur det svenska språket är uppbyggt och varför vi använder språket som vi gör i olika sammanhang . Du lär dig att beskriva, analysera och utveckla både din egen och andras språkbehandling. Studier av språkandets formella och sociala aspekter flätas samman till en helhetssyn som står i samklang med modern språkforskning. I kursen studerar och analyserar du språkande med fokus på texter och tal som produceras och används i professionella sammanhang. Kursen är central för alla som arbetar med analys och produktion av texter (till exempel tjänstemän, kommunikatörer, informatörer, journalister, språkvårdare, skribenter och pedagoger).Kursen ingår också i programmet Språk, Litteratur, Medier.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtEngelska BellerEngelska 6(Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för moderna språk steg 3)

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön