Visa allastudier.se som: Mobil

Svenska språket 1: Det moderna språksamhället

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Linköping
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Linköping

Svenska språket 1: Det moderna språksamhället

I kursen Svenska språket 1, Det moderna språksamhället, lär du dig hur det svenska språket är uppbyggt och varför vi använder språket som vi gör i olika sammanhang. Du lär dig att beskriva, analysera och utveckla både din egen och andras språkbehandling. Studier av språkandets formella och sociala aspekter flätas samman till en helhetssyn som står i samklang med modern språkforskning. I kursen studerar och analyserar du språkande med fokus på texter och tal som produceras och används i professionella sammanhang. Kursen är central för alla som arbetar med analys och produktion av texter (till exempel tjänstemän, kommunikatörer, informatörer, journalister, språkvårdare, skribenter och pedagoger). Områdesbehörighet gäller för utbildning som startar fram till och med 31/5 2022, vilket påverkar meritvärde för sökande med vissa gymnasiebetyg. Enligt föreskrift UHRFS 2019:3 upphör de därefter att gälla och särskilda förkunskaper gäller enligt UHRFS 2019:1, 2020:4 samt 2020:5.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Engelska 6 eller Engelska B (Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för moderna språk steg 3)

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Svenska språket 1: Det moderna språksamhället

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön