Visa allastudier.se som: Mobil

Tekniskt-naturvetenskapligt basår i Norrköping

Linköpings universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Norrköping
60 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Norrköping

Tekniskt-naturvetenskapligt basår i Norrköping

Vill du studera teknik eller naturvetenskap men saknar behörighet till högre studier? Då är basåret en bra förberedelse inför kommande studier. Samtidigt som du bygger på din behörighet inom matematik och naturvetenskap prövar du också på hur det är att studera vid Linköpings universitet. Du skaffar dig den studievana som du kommer att behöva för fortsatta studier. Basåret består av ett färdigt kurspaket. När du fullgjort det har du behörighet som motsvarar områdesbehörighet A9, det vill säga Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1. Därmed uppfyller därmed tillträdeskraven för studier till bland annat civilingenjör, högskoleingenjör, fysiker och matematiker. Du som slutfört basåret efter två terminer får garantiplats.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivåsamtMatematik 2a/2b/2cellerMatematik B(Områdesbehörighet A7/7)Sökande som uppfyller områdesbehörighet 8 eller A8 är inte behöriga till Basåret.

Linköpings universitet

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön