Visa allastudier.se som: Mobil

Tros- och livsåskådning II: Etik, kristendom och den sekulära staten

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Linköping
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Linköping

Tros- och livsåskådning II: Etik, kristendom och den sekulära staten

I denna fortsättningskurs studeras etik och kristen livsåskådning. Den ger en fortsatt bearbetning av centrala teman inom kristen troslära utifrån texter skrivna av representanter från olika trosinriktningar. Det betyder att delkursen ger en inblick i hur kristna läror kan tolkas och relateras till varandra, Bibeln och kristna praktiker på en mängd olika sätt. Ett viktigt inslag i delkursen är hur tolkningar av kristna läror navigerar utmaningar i ett modernt samhälle präglat av en sekulär nationalstat, till exempel frågor om hur kunskap från naturvetenskap ska hanteras och hur kristna traditioner har bidragit till demokratins framväxt. Dessutom ger kursen en fortsatt orientering i hur etiska frågor behandlas inom till exempel judendom, kristendom, islam, hinduism och/eller buddhism. En viss fördjupning görs i etiska frågor som uppstår i mötet mellan religion och en sekulär stat, till exempel frågor om religion, utbildning och demokrati och om religionsfrihet och mångkultur. Det sker också en fortsatt fördjupning i och problematisering av begrepp som religiös och sekulär.

Förkunskaper

Godkänd Tros- och livsåskådning I: En introduktion till etik, kristendom och sekulära livsåskådningar, 7,5 hp eller Religionsvetenskap, grundkurs, 30 hp med godkänd delkurs i tros- och livsåskådning, 7,5 hp eller motsvarande godkänd grundkurs i tros- och livsåskådning/systematisk teologi, 7,5 hp (egen kurs eller delkurs i en grundkurs i teologi/religionsvetenskap)

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tros- och livsåskådning II: Etik, kristendom och den sekulära staten

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön