Visa allastudier.se som: Mobil

Tyska för yrkeslivet: ekonomisk redovisning

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Tyska för yrkeslivet: ekonomisk redovisning

Vill du utveckla din tyska för att professionellt kunna kommunicera samt förstå och kunna analysera relevant företagsinformation? T.ex. är Kostnad = Kosten? När en vanlig ordbok inte hjälper för att förstå fullt ut passar den här kursen riktig bra. Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i tyska och redovisning och vill utveckla färdigheter och kunskaper för att kommunicera med andra ekonomer på tyska på ett professionellt sätt. Det är önskvärt med grundläggande kunskap och färdigheter om redovisning och redovisningsregler för Sverige också. Under kursen får du regelbunden feedback såväl muntligt som skriftligt. Kursen ges både helt på distans och på Campus Linköping och bygger på lektioner och självstudier. Deltagande i kursen på distans förutsätter tillgång till Internetansluten dator. Interaktion mellan lärare och kursdeltagare sker individuellt och i grupp via ett kommunikationsforum. Områdesbehörighet gäller för utbildning som startar fram till och med 31/5 2022, vilket påverkar meritvärde för sökande med vissa gymnasiebetyg. Enligt föreskrift UHRFS 2019:3 upphör de därefter att gälla och särskilda förkunskaper gäller enligt UHRFS 2019:1, 2020:4 samt 2020:5.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Tyska 3 eller Tyska steg 3 (Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för svenska)

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Tyska för yrkeslivet: ekonomisk redovisning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön