Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

USA idag

Kursen ges på engelska. Kursen ska förbereda och ge verktyg inför ett (affärs-)möte med amerikaner. Hur ser USA ut idag? Vad behöver jag veta för att mötet blir framgångsrikt och vilka kulturella och kommunikativa mönster behöver jag vara förberedd på är frågor som behandlas under kursens gång. I kursen beskrivs och analyseras det kulturella minnet utifrån dagsaktuella ämnen och händelser i USA. Nyhetsrapporteringen i olika medier i både USA och Sverige tas som bas för att analysera och kontrastera inte bara dess innehåll utan också dess framställning ur ett kommunikativt och kulturkontrastivt perspektiv. Särskilt vikt läggs på den ekonomiska utvecklingen och USA´s specifika särdrag inom ekonomi. Kursen fokuserar vid sidan om ekonomiska fakta och kulturella beteendemönster även på specifika fraser och uttryck på engelska vid ett affärs- och kulturmöte. Områdesbehörighet gäller för utbildning som startar fram till och med 31/5 2022, vilket påverkar meritvärde för sökande med vissa gymnasiebetyg. Enligt föreskrift UHRFS 2019:3 upphör de därefter att gälla och särskilda förkunskaper gäller enligt UHRFS 2019:1, 2020:4 samt 2020:5.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet på grundnivå samt Engelska 6 eller Engelska B (Områdesbehörighet A2/2, där undantag ges för svenska)

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för USA idag

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön