Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Växjö

Antennteori

Kursen bygger vidare på Antennteknik ED3083 och inleds med en genomgång av olika antennsyntesmetoder. Schelkunoffs polynommetod är en sådan metod för att realisera ett önskat strålningsdiagram. För att bestämma strömfördelningen på en antenn används ofta integralekvationer. Halléns metod för trådar är en så kallad momentmetod för detta problem. Bredbandsdipoler och spiralantennen behandlas.Aperturantenner analyseras med hjälp av Babinets princip och spektralanalys i form av Fouriertransformer. Hornantenner behandlas översiktligt. Mikrostripantenner studeras med både lednings- och kavitetsmodell. Något om reflektorantenner och beräkningsmetoden fysikalisk optik avslutar kursen. Examinationen görs med hjälp av inlämningsuppgifter, med numeriska inslag, och med valfri tentamen.

Förkunskaper

Högskoleingenjörsexamen eller kandidatexamen i elektroteknik/datateknik 180 hp, eller motsvarande, samt kursen, Antennteknik, 7,5 hp eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön