Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerad Mikroekonomi

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Växjö

Avancerad Mikroekonomi

Kursen bygger på förkunskaper i grundläggande mikroekonomi. Kursen syftar till att ge en djupare förståelse av mikroekonomiska frågor som är relevanta för ekonomiska analytiker, politiska beslutsfattare och framtida ekonomer på myndigheter och företag. Kursen återbesöker klassiska mikroekonomiska frågor och policyrekommendationer på ett mer analytiskt sätt än grundläggande kurser. Dessutom kommer valda metoder och ämnen att analyseras på ett djupare och mer noggrant sätt. En av dessa metoder är spelteori,vilket kan beskrivas som analysen av strategiskt beslutsfattande. Efter att ha byggt upp en förståelse för grundläggande verktyg i spelteori, använder kursen dessa metoder för att analysera viktiga problem som utformningen av kontrakt, auktioner, konkurrens om befordran, eller strategiskt samarbete på oligopolmarknader.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen i Nationalekonomi eller i annat samhällsvetenskapligt eller naturvetenskapligt huvudområde eller motsvarandeMinst 90 högskolepoäng inom nationalekonomi,Minst 15 högskolepoäng inom statistik,Engelska 6, eller motsvarande alternativ, För student som läser kursen som en del av Civilekonomiprogrammet ska ha:Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet i:90 hp nationalekonomi inklusive följande kurser:Matematisk ekonomi II 7,5 hp,Ekonometri 7,5 hp,Fördjupad mikroekonomi 7,5 hp,Fördjupad makroekonomi 7,5 hp,Arbetsmarknadsekonomi 7,5 hpMigration och ekonomi 7,5 hp,Nationalekonomi, examensarbete (kandidat) 15 hp,Ekonomisk statistik I 7,5 hp,Ekonomisk statistik II 7,5 hp,Engelska 6, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Avancerad Mikroekonomi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad Mikroekonomi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Avancerad Mikroekonomi från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön