Coachens roll i ett prestationsteam

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Coachens roll i ett prestationsteam

Kursen tar utgångspunkt i hur man som coach/ledare kan leda prestationsutveckling genom att jobba i Team i olika idrotter. Hur man bygger upp sitt ledarteam som en resurs för utövarna? Vad ska man tänka på när man formerar sitt ledarteam? Vilka kompetenser besitter man själv och vilka vill man ha in beroende på vad specialidrotten kräver vid träning och i tävlingar? Kursen ger kunskap i hur man genomför en lagprocess, där man kommer överens med utövarna om vilka värderingar som skall gälla som etisk kompass och som gynnar utveckling i träning och tävling. Inte sällan uppkommer problem som ledarteamet står inför. Vi går igenom hur man kan agera genom en metod lämpad att lösa ett case.Kursen behandlar även vad en prestationsmiljö innebär och hur man kan tänka i uppbyggandet av en sådan.Kursen genomföres digitalt och innehåller en del seminarier (träffar) i plattformen zoom. Dessa träffar är till för att deltagarna skall få ta del av, diskutera och dela sina erfarenheter med andra kursdeltagare och undervisande lärare.Kursen är uppbyggd i moduler för att till slut sammanfattas och redovisas muntligt i seminarium tillsammans med 3 skriftliga rapporter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet; minst 90 högskolepoäng inom idrottsvetenskapens huvudområde eller motsvarande huvudområde, inklusive ett självständigt arbete omfattande minst 15 högskolepoäng.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Coachens roll i ett prestationsteam
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Coachens roll i ett prestationsteam

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Coachens roll i ett prestationsteam från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön