Datautvinning

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö

Datautvinning

Datautvinning är processen att analysera datamängder för att hitta mönster som korrelationer, anomalier och extremvärden. Många olika tekniker kan användas i denna process, beroende på vilken typ av data och/eller vilka mål du vill uppnå med analysen. Forskare kan till exempel använda datautvinning för att undersöka empirisk data och förstå naturfenomen, och företag kan öka intäkterna, minska kostnaderna, förbättra kundrelationerna och minska riskerna. Den här kursen ger en introduktion till datautvinning och dess tillämpningar, såsom sökmotorer, textutvinning och utforskande analys. Vi diskuterar tekniker för att hitta bland annat liknande saker, t.ex. dokument och bilder; analys av sociala nätverk och grafer i allmänhet; utvinning av strukturerad information från text; och verktyg och mjukvarubibliotek för datautvinning. Det är en mycket praktisk kurs, där studenterna inte bara teorin lära sig bakom data mining utan också dess tillämpning i praktiska övningar och projekt.

Förkunskaper

Kurser inom huvudområdet datavetenskap omfattande 90 hp (inklusive examensarbete på kandidatnivå).5 hp maskinlärning på avancerad nivå (t.ex. 4DV660 eller motsvarande)Engelska 6/Engelska B eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Datautvinning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Datautvinning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Datautvinning från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön