De tidiga världskulturerna till 1600

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

De tidiga världskulturerna till 1600

I denna kurs introduceras du för konstens tidiga historia från antiken till renässansen. Vi studerar bilder och byggnadsverk som har bidragit till att forma konstutvecklingen i tvåtusen år. Undervisningen täcker den klassiska kulturens konstyttringar i Grekland och Rom, medeltidens bildkultur och byggande i Europa och östra Medelhavsområdet, samt renässansens framväxt och blomstring i Italien. Den svenska medeltida kyrkokonsten och Vasaperiodens kulturimport av renässansens arkitektur och bildkonst behandlas också. I undervisningen presenteras du för de centrala verken i varje period, du lär dig att beskriva och analysera bilder och byggnader, och du får kunskap om den historiska och kulturella kontext som konsten har tillkommit i. Kursen ges på distans med inspelade föreläsningar. Du förbereder dig genom att läsa kurslitteraturen och du kommunicerar med kursens lärare och dina medstudenter på nätet.Kursen kan ingå i en högskole- eller filosofie kandidatexamen med konst- och bildvetenskap som huvudämne eller biämne.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om De tidiga världskulturerna till 1600
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för De tidiga världskulturerna till 1600

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen De tidiga världskulturerna till 1600 från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön