Visa allastudier.se som: Mobil

Digital historia: metoder, resurser och ontologier

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans
Sista ansökan: 2022-04-18

Digital historia: metoder, resurser och ontologier

Kursen Digital historia: metoder, resurser och ontologier utgör en fördjupning i digitalhistoria, vilken är en inriktning inom digital humaniora. Kursen tar upp frågan om vad digitalhistoria egentligen är samt ger en introduktion till ett urval av de olika digitala metoder som kan användas inom historieämnet för förmedling, forskning och analys både från ett digitalt och traditionellt perspektiv. Den erbjuder "hands on" erfarenhet av ett urval av digitala verktyg under de praktiska momenten: digitaltranskribering, databaser, digitala arkiv, digital förmedling samt visualiseringar (GIS och rekonstruktioner). Under kursen arbetar vi med digitiserat källmaterial och diskuterar digitaliserings påverkan på historieforskning. Kursen omfattar även de teoretiska aspekterna, och möjliggör en kritisk granskning av hur det digitala kan användas i historieforskning och -förmedling.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: Filosofie kandidatexamen (Bachelor of Arts in any discipline) eller motsvarande examen (minst 180 hp). Engelska B/Engelska 6, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Digital historia: metoder, resurser och ontologier
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Digital historia: metoder, resurser och ontologier

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital historia: metoder, resurser och ontologier från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön