Visa allastudier.se som: Mobil

Digital humaniora forskningsmetoder

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
7.5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Digital humaniora forskningsmetoder

Syftet med kursen är att de studerande ska få kunskap om digitala forskningsmetoder för att besvara forskningsfrågor inom humaniora. Kursen ger en överblick av digitaliseringens påverkan på hur forskning bedrivs, inblick i ett antal olika digitala metoder, och medvetenhet om svårigheterna kopplade till metodiken. I kursens slutprojekt har de studerande möjlighet att fokusera på digitala metoder som är vanliga i deras huvudområde (t.ex. från kandidatprogrammet), men uppmuntras även att studera metoder som är mindre vanliga inom ämnet. Syftet med det sistnämnda är att den studerande ska utveckla nya perspektiv på ämnestraditionen, i linje med digital humaniora som område, och därmed utveckla nytt och kreativt tänkande. De digitala metoderna väljs från aktuella forskningsmetoder inom huvudämnet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Filosofie kandidatexamen (Bachelor of Arts in any discipline) eller motsvarande examen (minst 180 hp).

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön