Visa allastudier.se som: Mobil

Engelska, kandidatkurs, språkvetenskaplig inriktning

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Växjö

Engelska, kandidatkurs, språkvetenskaplig inriktning

Temakursen Förändring och variation i dagens engelska diskuterar det engelska språkets föränderliga natur. Du får lära dig om hur ordförrådet, fraserna och grammatiken ser ut i olika varianter av engelska och hur de förändras i nutid. Du får lära dig att använda korpusar, moderna textdatabaser, för att självständigt kunna studera det engelska språket. Du kommer att upptäcka att det engelska språket är ännu rikare än du tidigare trott. Delkursen anknyter till en rik korpuslingvistisk forskningstradition vid Linnéuniversitetet.Temakursen Diskursanalys tar upp olika modeller för diskursanalys och fokuserar speciellt på Internetdiskurs och datorförmedlad diskursanalys. Under kursens gång får du lära dig att självständigt samla Internetdata och analysera den med hjälp av metoden datorförmedlad diskursanalys. Du får också lära dig att självständigt och kritiskt granska, redogöra för och diskutera aktuella vetenskapliga artiklar inom forskningsområdet och koppla aktuella forskningsresultat till dina egna undersökningar.Terminen avslutas med ett examensarbete. Detta är den viktigaste och mest givande delkursen under dina studier på kandidatnivån. Här får du i samråd med din handledare välja att fördjupa dig i ett ämne och självständigt genomföra en mindre forskningsstudie. Du får utveckla de färdigheter som både är nyttiga på arbetsmarknaden och för din personliga utveckling: förmåga att arbeta självständigt, tänka kritiskt, hålla deadlines hantera och presentera information.

Förkunskaper

Engelska 1-60 högskolepoäng (1EN001 och 1EN002), eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Engelska, kandidatkurs, språkvetenskaplig inriktning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska, kandidatkurs, språkvetenskaplig inriktning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Engelska, kandidatkurs, språkvetenskaplig inriktning från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: