Visa allastudier.se som: Mobil

Entreprenörskap - ett skandinaviskt perspektiv

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Växjö

Entreprenörskap - ett skandinaviskt perspektiv

Kursen erbjuder en introduktion till ett skandinaviskt perspektiv på entreprenörskap i forskning och praktik. Skandinavisk entreprenörskapsforskning kännetecknas av sitt fokus på entreprenörskapets kontext och en ambition att vara kreativ och ifrågasättande i sin ansats. Kursen tar sin utgångspunkt i klassisk entreprenörskapsteori som fokuserar på ekonomin, individen och företaget. Entreprenörskapsbegreppet vidgas sedan utifrån en skandinavisk kontext till att omfatta företagsamhet i alla sektorer i det nutida samhället. Särskilt betonas det entreprenörskap som finns i skärningspunkten mellan sektorer och som leder till utveckling av ett hållbart samhälle. Samhällsentreprenörskap är ett centralt begrepp i kursen. Detta begrepp innefattar å ena sidan att entreprenörskapets vardagliga och lokala/kontextuella karaktär uppmärksammas och å andra sidan att globala och pionjärers insatser uppmärksammas, samt att entreprenörskapets strukturförändrande effekter belyses. Entreprenörskapet positioneras i sitt samhälleliga sammanhang, dess ljusa men också dess mörka sidor penetreras genom diskussioner kring hur entreprenörskap kan växa fram genom utbildning och utveckling av stödjande strukturer.Kursen ger också tillfälle att studera entreprenörskap i praktiken i Småland och Skandinavien.

Förkunskaper

Företagsekonomi 60 hp, samt Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Entreprenörskap - ett skandinaviskt perspektiv
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Entreprenörskap - ett skandinaviskt perspektiv från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Entreprenörskap - ett skandinaviskt perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: