Visa allastudier.se som: Mobil

Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Växjö

Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande

"Entreprenörskap i skolan är ett pedagogiskt förhållningssätt i klassrummen lika mycket som det är en kunskap om egenföretagande. Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ämnesövergripande tematiska arbetssätt där elever tar ansvar för sitt lärande och där resultatet kan vara till nytta utanför skolan är karaktäristiskt. Skolverket.seHösten 2020 erbjuder Linnéuniversitetet en unik möjlighet till fortbildning inom området värdeskapande och entreprenöriellt lärande.Kursen vänder sig till lärarstudenter samt yrkesverksamma inom förskola, grundskola och gymnasieskola.Som deltagare får du med dig teorier, modeller och verktyg för att utveckla dig själv, din undervisning och förskola/skolorganisation. Syftet är att bygga kunskap och färdigheter som kan bidra till elevers lärande och ökad måluppfyllelseUnder kursträffarna får du möta aktuell forskning och reella utmaningar på området. Kursen är också en arena för erfarenhetsutbyte som utgår från befintliga resurser och den egna förskolan/skolans förutsättningar. För lärarstudenter kan kursen utgöra en bas för rekrytering. Kursinnehållet kan på så sätt omsättas i direkt nytta för din verksamhet eller förbättra dina möjligheter att skapa din framtida karriär.Kursens berör områden så som:Begreppet entreprenörskap i skolanVärdeskapande lärprocesserEntreprenöriellt lärandeAtt leda utvecklingsprocesserKoppling till styrdokumentenExaminationen består av aktivt deltagande i kursträffar och av ett avslutande grupparbete i form av en plan för verksamhetsutveckling inom skolans organisation, alternativt som en terminsplanering med fokus på entreprenöriellt lärande.Kursen ges på kvartsfart med sju träffar. Träffarna är planerade till:Tis 25 augustiTis 8 septemberMån 28 septemberOns 14 oktoberMån 9 novemberTors 3 decemberOns 13 januariSamtliga tillfällen kl 15.15-18.00.Med reservation för eventuella ändringar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: