Visa allastudier.se som: Mobil

Forskningsfält i postkoloniala miljöer

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Växjö

Forskningsfält i postkoloniala miljöer

Kursen introducerar koloniala och postkoloniala studier genom olika vetenskapliga discipliners praktik. I presentationer av olika aktuella samhällsfenomen diskuterar forskare inom ämnen som historia, litteraturvetenskap, religionsvetenskap, arkeologi, socialt arbete och filmvetenskap hur de förstår och tillämpar postkoloniala perspektiv i sin egen forskning. Inom kursen utvecklas en kritisk förståelse av hur koloniala och postkoloniala konstruktioner som orientalism skapas och används. Studenter får möjlighet att reflektera över den mångdisciplinära bredden inom fältet koloniala och postkoloniala studier, och klargöra och utveckla sina egna individuella ståndpunkter i relation till litteratur och debatter. Kursen ges under termin 1 av programmet och är obligatorisk.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt 90 hp i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne (inklusive självständigt arbete om minst 15 hp). Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Forskningsfält i postkoloniala miljöer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Forskningsfält i postkoloniala miljöer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Forskningsfält i postkoloniala miljöer från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön