Visa allastudier.se som: Mobil

Freds- och utvecklingsstudier II

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Växjö

Freds- och utvecklingsstudier II

I kursen lär du dig att förstå sambandet mellan fred och utveckling och du studerar konflikter och konfliktlösning i relation till utvecklingsprocesser i olika länder. I kursen ingår även en fördjupning om global utveckling och utvecklingsteorier i ett ekonomiskt perspektiv. Sambandet mellan fred, konflikt, säkerhet och utveckling studeras och problematiseras utifrån ekonomiska, sociologiska och politiska perspektiv. Viktiga frågor är varför våldsamma konflikter ofta utspelar sig i länder med låg utvecklingsnivå och hur denna situation kan påverkas. Vilka aktörer på det lokala, regionala och globala planet påverkar utvecklingen? Genom att studera utvecklingsfrågor tillsammans med freds- och konfliktfrågor kan vi bättre förstå hur fattigdom och växande globala klyftor kan bidra till konflikt och våld. Efter fullgjord kurs ska du kunna redogöra för olika teorier och metoder för att analysera konflikter och förutsättningar för utveckling. Du ska även kunna diskutera samspelet mellan teori, metod och verklighet.

Förkunskaper

1FU123 Freds- och utvecklingsstudier 1-30 hp, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Freds- och utvecklingsstudier II
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Freds- och utvecklingsstudier II

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Freds- och utvecklingsstudier II från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön