Visa allastudier.se som: Mobil

Geografi för lärare i gymnasiet, 1-90 hp. Ingår i Lärarlyftet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Geografi för lärare i gymnasiet, 1-90 hp. Ingår i Lärarlyftet

Kursen består av 11 delkurser. I kursen får du kunskap om hur kartor och GIS påverkar hur vi betraktar och tolkar världen. Vi granskar och analyserar klimatförhållanden och hållbarhetsfrågor och hur de relaterar till bosättningsmönster, befolkningsfördelning och användning av kulturlandskapet. Människans påverkan på naturlandskap och klimat tas upp i en av delkurserna. Vi behandlar där hur människan påverkar vegetation, jordar, vattenresurser, atmosfär, klimat, geomorfologiska processer och landformer. I en annan delkurs studerar vi och jämför sårbara platser och naturgivna risker i förhållande till intressekonflikter kring mark och vatten samt förnyelsebar energi. Vi värderar globaliseringsfrågor och rörlighet, liksom hållbar utveckling. Kolonialisering och sk utvecklingsländer studeras. Dessutom studerar och problematiserar du stadslandskapets struktur, utveckling och tolkning både genom litteraturstudier och med fältarbete i ditt närområde. Kursen avslutas med ett självständigt arbete där du tränas i vetenskapligt arbetssätt genom hela processen från planering till rapportering.Genomgående formuleras perspektiv på skolans styrdokument (Lgr11) samt utgångspunkter för betyg och bedömning. Diskussioner kring didaktiska överväganden utifrån Gy 11 återkommer under kursens gång.Det går bra att efteransöka på antagning.se fram till kursstart i september! Vid eventuella frågor kontakta kursansvarig Bosse Hansson eller Carl-Johan Nordblom.

Förkunskaper

Du som har en behörighetsgivande lärarexamen. Vid ansökan skickar du också in blankett Huvudmannens Godkännande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Geografi för lärare i gymnasiet, 1-90 hp. Ingår i Lärarlyftet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetRecensioner

Det finns inga recensioner för Geografi för lärare i gymnasiet, 1-90 hp. Ingår i Lärarlyftet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Geografi för lärare i gymnasiet, 1-90 hp. Ingår i Lärarlyftet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön