Visa allastudier.se som: Mobil

Global politik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Global politik

Global och internationell politik ligger till grund för kursen, som fördjupar dina tidigare kunskaper inom ämnet och lägger grunden för fortsatta studier och forskarutbildning. Syftet med kursen är att ge dig en ökad insikt i forskningsområdets utveckling, bredd, centrala begrepp och perspektiv samt forskningsfrontens aktuella debatt.Kursen är uppdelad i tre teman vilka alla erbjuder olika perspektiv på global politik. Det första temat bygger vidare på det du tidigare studerat, i det mer traditionella området Internationella relationer. Det andra temat fokuserar på förutsättningarna för integration och samarbete både internationellt och regionalt med fokus på en rad regionala organisationer och interregionala relationer i världen. Inom ramen för temat lär du dig bland annat om EU:s roll i omvärlden och dess interregionala samarbete. Under det tredje temat flyttas fokus till de förutsättningar som finns för en hållbar demokratisk och ekonomisk utveckling i fattiga länder. Speciellt uppmärksammas utvecklingsprocesser och du blir bekant med termen gott styrelseskick (good governance).

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå inom samhällsvetenskapligt ämne, varav minst 30 högskolepoäng inom ämnet Statvetenskap eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Global politik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Global politik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Global politik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: