Handledarutbildning i psykoterapi

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
45 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2023-04-16

Handledarutbildning i psykoterapi

Handledarutbildningen är för dig som har läst en psykoterapiutbildning med inriktning antingen kognitiv beteende- eller psykodynamisk terapi, har psykoterapeutlegitimation, eller motsvarande. Utbildningen innehåller två delkurser: 1 Handledningens teorier och metoder, 25 hp och2 Handledningsuppdrag och handlett handledningsarbete, 20 hp Utbildningen syftar till att ge den studerande de kunskaper och färdigheter som erfordras för att kunna utöva handledning i psykoterapi på specialistnivå. Detta innefattar kompetens att handleda och utbilda inom ramen för psykoterapi- och psykoterapeututbildningar samt verksamhetshandledning. Studenten ska under de tre terminerna handleda minst en handledningsgrupp, företrädelsevis på grundläggande psykoterapinivå på psykologprogrammet. Momentet är obligatoriskt och genomförs företrädelsevis på Linnéuniversitetet i Växjö. Handledarstudenten handleder sin grupp ca en dag per vecka. Undervisning/föreläsningar/seminarium och handledning på handledning sker motsvarande 2 dagar per månad. Kompletterande urvalsinformation Urvalsgrupp 1 A) Psykologer med genomgången psykoterapeututbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi eller psykodynamisk terapi och psykoterapeutlegitimation utfärdat av Socialstyrelsen eller motsvarande. Akademiska poäng, yrkeslivserfarenhet, och personligt/motiverande brev tas med i bedömningen. B) Eller motsvarande såsom specialistutbildning med inriktning klinisk psykologi/psykologisk behandling kommer lästa kurser bedömas för att se om de motsvarar psykoterapeututbildning. En film som visar en psykoterapisession och intyg över erhållen psykoterapihandledning behöver bifogas. Urvalsgrupp 2 Övriga yrkesgrupper med psykoterapeutlegitimation utfärdat av Socialstyrelsen. Akademiska poäng, yrkeslivserfarenhet och personligt/motiverande brev tas med i bedömningen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: genomgången psykoterapeututbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi eller psykodynamisk terapi och psykoterapeutlegitimation utfärdat av Socialstyrelsen, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Handledarutbildning i psykoterapi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Handledarutbildning i psykoterapi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Handledarutbildning i psykoterapi från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön