Visa allastudier.se som: Mobil

Handledningens metodik i socialt arbete II

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Växjö
15 hp
Deltid
Startdatum: Höst 2020 - Växjö
Sista ansökan: 2020-04-14

Handledningens metodik i socialt arbete II

Kursen bygger på Handledningens metodik I, 15 hp. Kursen kan ge kompetens att handleda yrkesverksamma inom det sociala arbetets fält, eller motsvarande och består av tre parallella delar. Teoretiska studier, handledningsuppdrag och handledning på det egna handledningsuppdraget. Metodfokus i denna kurs är användandet av kreativa metoder i handledning. Ett syfte är att fördjupa och utveckla det reflekterande förhållningssättet.Kursen bygger på Handledningens metodik I, 15 hp. Kursen kan ge kompetens att handleda yrkesverksamma inom det sociala arbetets fält, eller motsvarande och består av tre parallella delar. Teoretiska studier, handledningsuppdrag och handledning på det egna handledningsuppdraget. Metodfokus i denna kurs är användandet av kreativa metoder i handledning. Ett syfte är att fördjupa och utveckla det reflekterande förhållningssättet.Kursen går över två terminer, student behöver avsätta ca 10 timmar per vecka för studier. Kursen innehåller obligatoriska träffar med ca 6 tillfällen per termin, där varje tillfälle omfattar i genomsnitt 1,5 dag.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt kursen 4SA315 Handledningens metodik i socialt arbete I, 15 högskolepoäng eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Minst tre års relevant yrkeserfarenhet på heltid, eller motsvarande på deltid. Dokumenterad erfarenhet av att själv ha blivit handledd minst 25 timmar (enskilt eller i grupp).

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön