Visa allastudier.se som: Mobil

Humanvetenskaplig metod och praktik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Växjö

Humanvetenskaplig metod och praktik

Kursen diskuterar humanistiska och samhällsvetenskapliga metoder, speciellt med inriktning mot postkoloniala perspektiv, i syfte att ge studenter nödvändiga kunskaper för att identifiera och ackumulera ny information, analysera och bedöma komplexa företeelser och framställningar, och på ett korrekt sätt dra slutsatser i en vetenskaplig analys på avancerad nivå. Studenter tränas i förmågan att hantera litterära texter samt skriftliga och icke-skriftliga källor i historiskt och samtida material. Kursen omfattar träning i att planera och genomföra fältarbete där kunskap om observation och samtal som metod, och betydelsen av muntlighet, relationer och minne i materialinsamling är avgörande.Kursen är utformad så att olika delar och krav i uppsatsarbetet behandlas i olika moment och studenten utmanas att reflektera över etiska aspekter och sin egen roll i arbetet. Under kursen formulerar studenterna sina egna uppsatsplaner. Kursen ges under termin 1 av programmet och är obligatorisk.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt 90 hp i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne (inklusive självständigt arbete om minst 15 hp). Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Humanvetenskaplig metod och praktik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Humanvetenskaplig metod och praktik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Humanvetenskaplig metod och praktik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: