Imperialismen och den moderna världens framväxt

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö

Imperialismen och den moderna världens framväxt

I kursen utvecklar den studerande en förståelse för orsakerna till och konsekvenserna av modern imperialism och kolonialism från mitten av 1400-talet till idag, med fokus på intensifieringen av europeisk expansion ca 17501914. Imperialism medför många former av social, ekonomisk, politisk och kulturell dominans och motstånd. Kursen analyserar specifikt betydelsen av imperialistisk dominans och motstånd i skapandet av den moderna världen, samt dess påverkan på samtiden. Alternativa synsätt på imperialismens och kolonialismens orsaker och effekter undersöks från långsiktiga historiska, globala och jämförande perspektiv. Några centrala teman diskuteras, såsom olika typer av dominans, ojämlikhet, våld, gränsland, kön, ras och civilisation. Kursen utforskar samtida oenigheter kring imperiellt och kolonialt arv, samt aktuella forskningsdebatter. Kursen ges under termin 1 av programmet och är obligatorisk.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt 90 hp i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne (inklusive självständigt arbete om minst 15 hp). Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Imperialismen och den moderna världens framväxt
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Imperialismen och den moderna världens framväxt

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Imperialismen och den moderna världens framväxt från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön