Implementering och förvaltning av vårdinformationssystem

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Implementering och förvaltning av vårdinformationssystem

Kursen är en fördjupning inom eHälsa och vänder sig till dig som har grundläggande kunskap inom eHälsa, genom kurser från Linnéuniversitetet, andra motsvarande kurser eller yrkeserfarenhet. För att uppnå full effekt av eHälsa är det inte bara viktigt att välja rätt digitalt verktyg som passar behoven och förutsättningarna inom omsorg, hälso- och sjukvård. Det är även minst lika viktigt att det digitala verktyget implementeras i verksamheten på ett bra sätt. Det finns flera olika strategier och modeller för implementering, där omsorg, hälso- och sjukvård är en kontext med specifika förutsättningar, bl a upphandling, lagstiftning, patientsäkerhet och etik. Efter att ha implementerat det digitala verktyget kan det vara lätt att tro att jobbet är klart, men här tar förvaltningen vid och arbetetet med att få det digitala verktyget att fungera i verksamheten framöver med de anpassningar som krävs av både mjukvaran, hårdvaran och arbetsrutiner. Kursen ger praktiska färdigheter i metodik för implementering och förvaltning av informationssystem för omsorg, hälso- och sjukvård, d v s vårdinformationssystem.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet Introduktion till eHälsa eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Implementering och förvaltning av vårdinformationssystem
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Implementering och förvaltning av vårdinformationssystem

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Implementering och förvaltning av vårdinformationssystem från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön