Visa allastudier.se som: Mobil

Industriell ekologi

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans
Sista ansökan: 2021-04-14

Industriell ekologi

Industriell ekologi är ett interdisciplinärt ämne som fokuserar på det hållbara samspelet mellan industri, miljö och teknologi. Flöden och kretslopp av vatten, material och energi i produkter, processer, industriella sektorer, urbana områden och ekonomier studeras på ett systematiskt sätt. Industriell ekologi handlar om att beskriva och utvärdera produkter och processer associerade till dessa, från uttaget av jungfruligt material, via förädlingen av detta, under tillverkningen, vid användningen och till det slutliga omhändertagandet av den uttjänta produkten. Inom industriell ekologi tas vissa utgångspunkter ur naturens egna flöden, processer och kretslopp samt även strategier för olika lösningar. Detta belyser förhållandet mellan produktion och miljö och ger en naturlig koppling mellan ingenjörskonst och naturvetenskap. Verktygen inom Industriell ekologi används till att optimera den totala material- och energianvändningen och kapitalinsatsen, liksom för att minska belastningen av olika urbana utsläpp och avfall, på luft, mark, vatten och andra naturresurser. Dessa verktyg används både på konstruktionsstadiet och under uppföljningsfasen ute i samhället. Industriell ekologi är därmed en viktig komponent vid arbete med produktutveckling, teknologisk förändring, eko-effektivisering, utformning av producentansvar, urban mining och för att minska miljöbelastning. Undervisning och litteratur är på Engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c, Naturkunskap 2. Eller: Matematik C, Naturkunskap B. Naturkunskap B/2 kan ersättas av Fysik A/Fysik 1 och Kemi A/Kemi 1.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Industriell ekologi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Industriell ekologi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Industriell ekologi från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: