Visa allastudier.se som: Mobil

IT för beslutsfattande och forskning inom hälsa, vård och omsorg

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

IT för beslutsfattande och forskning inom hälsa, vård och omsorg

Kursen handlar om hur information och data som registreras och genereras kopplat till hälsa kan användas för att skapa ny kunskap men även hur den nya kunskapen kan föras tillbaka för att stödja beslut inom hälsa, vård och omsorg. Kursen består av två delar. En del fokuserar på hur register och annan data kan användas i forskning för att skapa ny kunskap, här ingår även viss epidemiologi. Den andra delen ger en översikt av vad som menas med beslutsstöd och vilka olika former som kan finnas, från enkla stöd till mer avancerade system och AI. Vi kommer även att diskutera möjligheter och begränsningar med dessa. Kursen kommer att innehålla ett antal föreläsningar kopplade till litteratur. Dessa föreläsningar kommer att vara inspelade och tillhandahållas via lärplattformen. Vi kommer också att avsätta tider för frågestunder. Under kursen genomför studenterna två mindre individuella arbeten, en till varje del av kursen. Kopplat till varje del kommer vi också att ha seminarier där vi träffas i realtid på distans via Zoom.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet: 1XN009 eHälsa - en introduktion 7,5 hp eller motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeserfarenhet eller på annat sätt.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om IT för beslutsfattande och forskning inom hälsa, vård och omsorg
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för IT för beslutsfattande och forskning inom hälsa, vård och omsorg

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IT för beslutsfattande och forskning inom hälsa, vård och omsorg från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön