Visa allastudier.se som: Mobil

Kognitiva perspektiv på medier

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Växjö
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Växjö
Vår 2023
2022-10-16

Distans
Vår 2023
2022-10-16

Kognitiva perspektiv på medier

Varför finns det så många metaforer som ser tankar och känslor som produkter? Vad händer när verkliga personers tankar representeras genom verktyg som är vanliga i fiktiva texter? Dessa frågor, bland andra, behandlas i den här kursen.Kursen erbjuder en överblick över hur metoder inom kognitiv lingvistik och litteraturvetenskap kan tillämpas i analys av olika slags medier. Kursen består av två delkurser, som tittar närmare på två viktiga teorier inom forskningsområdet: konceptuell metaforteori och kognitiv narratologi.Delkurs 1, Konceptuella metaforer och materialism (7,5 hp), ger en fördjupad inblick i utvecklingen och applikationen av teorier om konceptuella metaforer. Delkursen applicerar olika relevanta forskningsmetoder i analyser av samtidiga medier, med fokus på metaforer av konsumtion och materialism. Metaforernas kulturella kontexter har stor vikt i analyserna.I delkurs 2, Kognitiv narratologi och hypotetiska scenarier (7,5 hp), appliceras kognitiva narratologiska verktyg på analyser av texter som behandlar framtida diskurser. Teorier kring tankerepresentation och projicerade tankar relateras till ett antal medier och texter. I analyserna ingår också kritisk granskning av narrativa praktiker.

Förkunskaper

190 högskolepoäng i engelska eller litteraturvetenskap inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng eller motsvarande, eller,190 högskolepoäng inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng i ett annat humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne eller motsvarande, samt Engelska 6/Engelska B eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kognitiva perspektiv på medier
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kognitiva perspektiv på medier

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kognitiva perspektiv på medier från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön