Koloniala och postkoloniala studier, masterprogram

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Växjö
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2023-04-16

Koloniala och postkoloniala studier, masterprogram

Masterprogrammet i Koloniala och postkoloniala studier möter behov av kritisk analys av kolonialismens innehåll, betydelser och konsekvenser. Som student utmanas du att kritiskt undersöka hur civilisatoriska och eurocentriska diskurser uttrycks i politik, ekonomi, kultur, religion och konstnärliga framställningar. I ett brett utbud av kurser introduceras du bland annat i nordisk kolonialism, miljöhistoria, ursprungsfolksstudier och upplysningens vetenskapssyn. Programmet ger dig även träning i fält- och arkivarbete, samt färdigheter i att planera och genomföra seminarier. Utbildningen ger en stabil bas för forskarutbildning och förbereder för framtida yrken inom inrikes och utrikes förvaltning, icke-statliga organisationer (NGOs), grund- och gymnasieskolor, nyhetsmedia, muséer och kultursektorn. Programmet ges på engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå, samt särskild behörighet: kandidatexamen, eller motsvarande, inom de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnesområdena samt Engelska B/Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Koloniala och postkoloniala studier, masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Koloniala och postkoloniala studier, masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Koloniala och postkoloniala studier, masterprogram från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön