Visa allastudier.se som: Mobil

Korruption i politik och förvaltning

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Växjö

Korruption i politik och förvaltning

Intresset för frågor om korruption har ökat avsevärt de senaste 30 åren, vilket kan avspeglas i den uppmärksamhet som dessa frågor tillmäts av internationella organisationer och i medier. Tillgången på kvantitativa mätningar av korruption har också uppmuntrat till ytterligare forskning och intresset har utökats från att tidigare ha riktats mot utvecklingsländer till att nu också omfatta etablerade demokratier i väst. Därmed har korruption nu blivit ett viktigt ämne att studera i både demokratier under utveckling och etablerade demokratier. Denna delkurs belyser både empiriskt och teoretiskt inriktad forskning om korruption och undersöker frågeställningar som exempelvis: Hur kan man utvärdera och mäta korruption och med vilken tillförlitlighet? Vilken inverkan har korruption på offentlig förvaltning, politisk legitimitet och stabilitet? Är förhållningssättet med god förvaltning en effektiv motåtgärd med avseende på korruption? Studenten förväntas i denna delkurs erhålla: a) en djup förståelse för korruptionens orsaker och patologi och skandaler som har uppstått inom moderna demokratier, b) en medvetenhet om centrala konceptuella och metodiska frågeställningar inom forskningen om korruption, och c) en förtrogenhet med på vilket sätt dessa koncept och metodiker kan tillämpas inom empirisk forskning.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Korruption i politik och förvaltning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Korruption i politik och förvaltning från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Korruption i politik och förvaltning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: