Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturella perspektiv på politik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Kulturella perspektiv på politik

Politik innefattar innebörden av hur vi människor tänker, talar och tycker om oss själva som individer, de samhällen vi lever i och hur dessa samhällen borde styras. Ett stort antal av dagens utmaningar för demokratin - framväxten och spridningen av främlingsfientlighet och populism, minskande politisk delaktighet, demokratiska reaktioner på klimatförändringar - är beroende på hur medborgare och politiska ledare föreställer sig och uppfattar dessa aktuella utmaningar. Likväl har man inte belyst denna typ av socialt och kulturellt konstruerade och förmedlade innebörd inom de dominerande ansatserna inom statsvetenskap.Denna kurs introducerar kulturella perspektiv på politik, vilket också innefattar teoretiskt och metodologiskt arbete inom och omkring statsvetenskap, kultursociologi och kulturstudier, samt skönlitteratur och facklitteratur där det politiska livet belyses. I kursen kommer studenterna ges möjlighet att få kunskap om och jämföra olika teoretiska och metodologiska angreppssätt, samt lära sig att använda dessa för att identifiera och analysera politiska fenomen utifrån ett kulturellt perspektiv.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå inom samhällsvetenskapligt eller kulturvetenskapligt huvudområde. Engelska B/Engelska 6.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kulturella perspektiv på politik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kulturella perspektiv på politik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturella perspektiv på politik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: