Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturmöten och kulturpolitik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Växjö
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2022-10-16

Kulturmöten och kulturpolitik

Kulturmöten och kulturpolitik är centrala forskningsområden med stor sprängkraft i den offentliga debatten. Kursen undersöker hur disciplinera arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia och religionsvetenskap har bidragit till den humanistiska forskningen och den offentliga debatten inom dessa fält. Kursen är arrangerad runt tematisk fält såsom makt och motstånd, kärlek och sexualitet, våld och försoning, centrum och periferi, minne och glömska, kultur och natur, tradition och moral, identitet och skillnad, konst och kommers, etc. I kursen fördjupas förståelsen för aktuella teman av forskare som själva arbetar med dessa. De motstridiga ståndpunkterna i debatterna runt tematiken/problematiken klargörs och studenterna tränas i att själva ta ställningen till tematikens värde inom humaniora, dess vetenskapliga giltighet och utomvetenskapliga relevans.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet. Kandidatexamen i arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia, religionshistoria, religionsvetenskap eller motsvarande. Engelska A samt Svenska B eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kulturmöten och kulturpolitik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturmöten och kulturpolitik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kulturmöten och kulturpolitik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön