Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap, den äldre litteraturen

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans, Växjö
30 hp
Heltid/Deltid
Kommande starter

Plats & start


Växjö
Höst 2021

Distans
Höst 2021

Litteraturvetenskap, den äldre litteraturen

Brinner du för att förändra samhället men vet inte var du ska börja? Funderar du på varför vårt samhälle ser ut som det gör idag och varför inte alla andra samhällen ser likadana ut? Tycker du det är svårt att orientera dig i samtiden? Du är inte ensam. Dessa frågor har vi människor ställt och brottats med genom historien. Genom att läsa litteraturvetenskap kommer du i kontakt med många olika sätt att förhålla sig till omvärlden, livet, vad en människa är och vad vi människor har kämpat för genom tiderna på olika platser i världen. Det kan gälla revolutioner; kärlek; vad skönhet är; frågan om kunskap och makt och vem som ska få tillgång till dem; och vad som är verkligt. Litteraturstudier gör dig inte bara beläst, då skulle du lika gärna kunna läsa böcker hemma i din egen soffa. I våra kurser får du träning i att analysera texter och sammanhang, och på så sätt även din egen tillvaro. Du utvecklar en förmåga att resonera och argumentera som du kan använda dig av för att förhålla dig till en mängd samhälleliga, intellektuella, politiska och etiska frågor. Du får verktyg som hjälper dig att förstå, granska, och förhålla dig till tankemönster, gamla som nya, som används i nyhetsmedia, populärkultur och samhällsdebatter. Välkommen till en riktigt utmanande och givande termin där vi inte nöjer oss med de lätta svaren. Kursen behandlar främst den litteraturhistoriska utvecklingen från antiken och fram till och med 1800-talet. Kursen kan läsas fristående men kan också kompletteras med Litteraturvetenskap, den nyare litteraturen. Tillsammans motsvarar dessa båda kurser Litteraturvetenskap, allmän kurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Litteraturvetenskap, den äldre litteraturen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturvetenskap, den äldre litteraturen

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Litteraturvetenskap, den äldre litteraturen från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: