Visa allastudier.se som: Mobil

Livsmedelsmikrobiologi

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Kalmar
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Kalmar

Livsmedelsmikrobiologi

I denna kurs går vi igenom de mikroorganismer som påverkar livsmedel och oss: "de goda" - de som förädlar och ger livsmedlet ökad hållbarhet, bättre smak och ökat näringsvärde - och vissa som anses ha hälsobefrämjande effekter, "de fula" - de som gör att livsmedel förstörs genom att det surnar eller ruttnar, "de onda" - de sjukdomsframkallande mikroorganismer eller dess toxiner som kan spridas med livsmedel. Vi går igenom hur man på säkraste sätt bevarar livsmedel med både traditionella och moderna metoder. Vi redovisar principerna för HACCP - en metod som används för att systematiskt kontrollera att livsmedel inte innehåller något som kan skada konsumenten. Vi utför också en fullständig mikrobiologisk analys av livsmedel.

Förkunskaper

Cellbiologi 15 hp och Mikrobiologi 7,5 hp, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Livsmedelsmikrobiologi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Livsmedelsmikrobiologi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Livsmedelsmikrobiologi från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: