Visa allastudier.se som: Mobil

Matematik för undervisning i årskurs 1-3 (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Matematik för undervisning i årskurs 1-3 (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet

Delkurs 1 Specialpedagogiska perspektiv utifrån grundläggande aritmetik och undervisning i matematik för åk. 13, 15 hp Denna kurs riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper kring specialpedagogiskt perspektiv i matematik. Fokus ligger på att kunna använda sig av och redogöra för grundläggande matematik genom olika representationsformer ur ett specialpedagogiskt perspektiv. Hållbara och utvecklingsbara strategier inom den grundläggande matematiken. Hur undervisar vi för att optimera lärandet för varje elev i matematik? Vad är extra viktigt för att kunna hjälpa alla elever? Hur organiserar vi ett motiverande och inkluderande klassrum med fokus på tidig taluppfattning? Delkurs 2 Matematik II, Bedömning och utvärdering av kunskap i matematik utifrån algebra, geometri, statistik och sannolikhetslära i åk. 13, 15 hpDenna kurs riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper utifrån momenten algebra, statistik och sannolikhetslära. Momenten kopplas till analysering och bedömning av matematikuppgifter. Hur kan uppgifterna i ett läromedel utveckla elevens kunskap? Vilka olika lösningsstrategier kan eleven ges möjlighet att visa? Vad måste eleven kunna för att lära sig nästa steg? Hur kan olika representationsformer ge eleven möjlighet att visa sin kunskap? Vilka kritiska aspekter kan eleverna stå inför? I kursen kopplar vi undervisningsinnehåll i momenten algebra, statistik och sannolikhetslära till didaktiska och metodiska förhållningssätt. Vilken kunskap bedömer vi och på vilka sätt? Genom formativ och summativ bedömning ökar vi förmågan att kartlägga elevers kunskaper samt skapa en tydlig progression i undervisningen.

Förkunskaper

Lärare som har en behörighetsgivande lärarexamen som är avsedd för åk 13 utan att vara ämnesbehörig.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Matematik för undervisning i årskurs 1-3 (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematik för undervisning i årskurs 1-3 (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Matematik för undervisning i årskurs 1-3 (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: