Matematik för undervisning i årskurs 4-6, (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Matematik för undervisning i årskurs 4-6, (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet

Delkurs 1 Aritmetik, statistik och sannolikhet samt specialpedagogiska perspektiv för åk. 46, 15 hpI den här kursen ges du möjlighet att utveckla dina kunskaper i aritmetik, statistik och sannolikhet genom att inta ett specialpedagogiskt perspektiv. Genomgående beaktas mångfaldsaspekter som integrering, delaktighet och varierande språklig bakgrund. Kursen fokuserar på de grundläggande kunskaper en lärare behöver för att kunna undervisa i matematik i årskurs 46 i grundskolan. Såväl ämneskunskaper som undervisningsmetoder behandlas med ett praktiskt didaktiskt perspektiv.Delkurs 2 Algebra, geometri, samband och förändring samt bedömning och utvärdering av kunskap för åk. 46, 15 hpI den här kursen ges du möjlighet att utveckla dina kunskaper i algebra, geometri, samband och förändring. Kursen fokuserar på de grundläggande kunskaper en lärare behöver för att kunna undervisa i matematik i årskurs 46 i grundskolan. Genomgående beaktas mångfaldsaspekter som handlar om bedömning och utvärdering av kunskap. Såväl ämneskunskaper som undervisningsmetoder behandlas med ett praktiskt didaktiskt perspektiv. Vidare behandlas integrering av praktiska lärprocesser med programmering och digitala verktyg i matematikundervisningen. Kursen ges på distans med 6 obligatoriska träffar per år förlagda till Linnéuniversitetet-Kalmar. Preliminära datum för dessa träffar meddelas i god tid före kursstart. Kursdeltagarna arbetar såväl enskilt som i grupp med uppgifter som tar sin utgångspunkt i kurslitteraturen, kursplanemål och kursdeltagarnas egen undervisning eller erfarenhet. IKT-stöd och teknikinformation: Det krävs att studenten har tillgång till dator med Internetanslutning. Examination: Examination sker kontinuerligt under kursens gång genom diskussioner samt enskilda uppgifter. En del av examinationen är de praktiska moment som den studerande genomför och presenterar. Examination sker också med tentamen.

Förkunskaper

Behörighetsgivande lärarexamen, alternativt motsvarande äldre examen eller motsvarande utländsk behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Matematik för undervisning i årskurs 4-6, (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematik för undervisning i årskurs 4-6, (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Matematik för undervisning i årskurs 4-6, (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön