Matematikdidaktik för åk. 7-9 och gymnasiet III

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Matematikdidaktik för åk. 7-9 och gymnasiet III

Kursen rikta sig till dig som vill skaffa en utökad behörighet mot årskurs 7-9 och/eller gymnasiet. I kursen reflekterar den studerande lärande och undervisning i matematik utifrån aktuella styrdokument för årskurs 7-9 och gymnasieskolan samt utifrån relevant forskning inom matematikdidaktik. I kursen finns en tydligt fokus för att utveckla den studerandes förmåga att planera, organisera, genomföra undervisning i matematik för olika elevgrupper. Särskilt fokus riktas på ämnesspecifik bedömning i matematik, synliggörande av elevers lärande och att utvärdera undervisning i matematik.Sammankomster: Kursen ges på distans med 3-5 obligatoriska träffar per termin förlagda till Linnéuniversitetet-Växjö. Preliminära datum för dessa träffar meddelas i god tid före kursstart. Studierna genomförs i huvudsak via distansverktyg där de studerande möter varandra samt kurslärare via Internet. Kursdeltagarna arbetar såväl enskilt som i grupp med uppgifter som tar sin utgångspunkt i kurslitteraturen, kursplanemål och kursdeltagarnas egen undervisning eller erfarenhet. IKT-stöd och teknikinformation: Det krävs att studenten har tillgång till dator med Internetanslutning. Examination: Examination sker kontinuerligt under kursens gång genom diskussioner samt enskilda uppgifter. En del av examinationen är de praktiska moment som den studerande genomför och presenterar.

Förkunskaper

1MD121 Matematikdidaktik för åk.7-9 och gymnasiet I, 7,5 hp, eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Matematikdidaktik för åk. 7-9 och gymnasiet III
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematikdidaktik för åk. 7-9 och gymnasiet III

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Matematikdidaktik för åk. 7-9 och gymnasiet III från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön