Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Miljökemi

Kursen i miljökemi vänder sig till dig med ett stort miljöintresse, men som saknar den kunskap om naturliga kemiska processer som är nödvändig för att kunna beskriva och hantera antropogena störningar, oavsett du siktar på att jobba med miljöfrågor på kommun, länsstyrelse eller privat företag. På kursen i miljökemi får du först lära dig kemins grunder. Här går vi igenom hur kemiska ämnen är uppbyggda och grundläggande reaktionsprinciper. Därefter går vi igenom de vanligaste och viktigaste kemiska processerna i mark och vatten. Du får lära dig hur kemiska element fördelar sig naturligt i landskapet och hur transport och fastläggning av olika kemiska ämnen i mark och vatten påverkas av faktorer i deras omgivning. Vidare får du lära dig hur du kan bedöma tillståndet i mark och vatten utifrån information om kemiska variabler och hur naturliga halter av olika ämnen kan skiljas från halter som har en mänsklig källa (föroreningar). Vi går igenom ett antal både naturliga och mänskligt orsakade miljöproblem ur ett miljökemiskt perspektiv, såsom eutrofiering, försurning, spridning av giftiga tungmetaller samt stabila organiska miljögifter. Du får också lära dig att genomföra provtagning av mark och vatten samt utföra enklare kemiska analyser. Kursen avser att ge dig kunskaper för att du ska kunna fungera som beställare av grundläggande mark- och vattenanalyser från kommersiella laboratorier och tolka erhållna resultat. De praktiska momenten är förlagda till ett antal (ca 5 stycken) obligatoriska sammankomster i Kalmar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Biologi 1, Fysik 1a (1b1 och 1b2), Kemi 1, Matematik 3b/3c eller Biologi A, Fysik A, Kemi A, Matematik C.(Områdesbehörighet A11/14 med ett eller flera undantag), eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Miljökemi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljökemi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Miljökemi från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: