Visa allastudier.se som: Mobil

Musiken och människan: uppfattningar om musikens betydelse genom tiderna

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans
Sista ansökan: 2021-10-14

Musiken och människan: uppfattningar om musikens betydelse genom tiderna

I dagens samhälle är musik ständigt närvarande. Musikens betydelse för människor framhålls både utifrån den enskilda individens och från samhällets perspektiv. Som exempel kan nämnas frågor kring relationen mellan musik och hälsa samt frågor kring musik och kognition, båda områden som fått allt större utrymme i den offentliga diskussionen. Musikens betydelse i olika pedagogiska och didaktiska sammanhang uppmärksammas också. Ofta framhålls musikens positiva påverkan, men att musik förekommer också i andra sammanhang visas av forskning som ur olika perspektiv behandlar musik och våld. Musik uppfattas alltså ha breda användningsmöjligheter idag. Denna bredd ökar dessutom när man anlägger ett historiskt perspektiv och granskar uppfattningar om musikens användning och betydelse från tidigare århundraden. I den här kursen studerar vi samtida och historiska uppfattningar om musikens användningsområden ur ett kritiskt perspektiv. Vi granskar och diskuterar vilka uppfattningar som varit viktiga historiskt och vilka uppfattningar som är viktiga idag, samt hur dessa uppfattningar kan placeras in i en vidare kontext.

Förkunskaper

Musikvetenskap III (90 hp i progression) eller Musikpedagogik III (90 hp i progression) eller motsvarande, eller Ämneslärarexamen med inriktning Musik.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musiken och människan: uppfattningar om musikens betydelse genom tiderna
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Musiken och människan: uppfattningar om musikens betydelse genom tiderna

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musiken och människan: uppfattningar om musikens betydelse genom tiderna från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön