Visa allastudier.se som: Mobil

Musiketnologiska perspektiv på musik

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Växjö

Musiketnologiska perspektiv på musik

Kursen Musiketnologiska perspektiv på musik tar sitt avstamp i musiketnologi som en verktygslåda för att studera musik som ett kulturellt uttrycksmedel, som något som används, upplevs och skapas av människor i olika sammanhang. En viktig utgångspunkt är att musik oavsett genre kontinuerligt förändras, en annan att musik kan användas i många olika sammanhang, exempelvis som symbol för en nation, ett kulturarv eller en etnisk gruppering.I centrum för kursen står ett urval av traditionella musikkulturer i och utanför Europa som betraktas utifrån både ett historiskt och samtida perspektiv genom frågor som: Hur låter musiken? Hur används den? Vad har påverkat den? Vilken betydelse har vår egen utgångspunkt när vi lyssnar och studerar den? Hur kan vi beskriva den? Vi för också diskussioner om immateriella kulturarv kopplat till musik, stabilitet och förändring, tradition och transformation. Sammantaget ger därmed kursen både en ökad repertoarkunskap om musik från olika delar av världen och en palett av teorier och metoder som används inom musiketnologisk forskning.Kursen är uppbyggd av bland annat föreläsningar, seminarier, en fältstudie och musikanalyser med särskild inriktning på inspelningar som fonografiska verk.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet, samt Musikvetenskap I 30 hp eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musiketnologiska perspektiv på musik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musiketnologiska perspektiv på musik från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Musiketnologiska perspektiv på musik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: