Visa allastudier.se som: Mobil

Pedagogiskt och professionellt ledarskap

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Pedagogiskt och professionellt ledarskap

Ledarskapet tillskrivs numera stort värde i moderna organisationer, inte minst för att förändra och utveckla verksamheten. Ledarskap finns i olika former och skepnader och ställs i relation till medarbetarskap.Kursen behandlar nödvändigheten av professionell och social kompetens i moderna, flexibla och lärande organisationer. Den förväntas hjälpa dig att reflektera kring din egen yrkesroll som ledare. I kursen tas ledarskapsteorier, teorier om gruppdynamik och kommunikation upp ur ett pedagogiskt perspektiv. Ledarskapet behandlas även ur ett evidensperspektiv.Obligatoriska träffar tre lördagar under terminen vid Linnéuniversitetet i Växjö. Datum för höstterminens träffar är 7 september, 19 oktober och 11 januari.

Förkunskaper

Förkunskaper motsvarande 30 högskolepoäng i pedagogik/arbetslivpedagogik men också i andra samhällsvetenskapliga ämnen. Examen från professionsutbildningar som lärare, sjuksköterska och socionom ger motsvarande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

LinnéuniversitetetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön