Visa allastudier.se som: Mobil

Praktisk arkitekturhistoria. Landsbygdens och den förindustriella stadens bebyggelse

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Praktisk arkitekturhistoria. Landsbygdens och den förindustriella stadens bebyggelse

Det här är kursen för dig som vill veta mer om våra äldre byggnader och städer! Du kommer få lära dig om de olika byggnadssätt som har använts från medeltiden fram till industrialismen, om de olika regionala särdrag som till viss del fortfarande präglar den svenska landsbygden och den tidiga stadsutvecklingen i våra städer. Kursen fokuserar på svenska förhållanden, men du kommer också att få lära dig om de olika arkitektoniska stilar som har funnits i Europa från medeltiden fram till början av 1800-talet.Kursen tillämpar ett kreativt reflekterande arbetssätt där teori, observation och praktiskt arbete ger dig fördjupade kunskaper inom ämnesområdet.Oavsett om du vill utöka dina arkitekturhistoriska kunskaper för din yrkesutövning, är bildlärare som vill lära dig hur man kan arbeta kreativt med arkitekturhistoria eller bara vill förkovra dig kommer denna kurs ge dig ämneskunskaper som gör att du kommer se på din omgivning på ett helt nytt sätt.Undervisningen består av inspelade föreläsningar och fyra seminarier där vi bl.a. diskuterar olika planlösningar, gårdstyper eller stadsplaner som studenterna har fått förbereda i förväg. Det är möjigt att delta i seminarierna antingen på dagtid eller kvällstid. Under kursen genomförs två prov via kursens lärplattform. För de studenter som kan och vill ges en exkursionshelg till Öland och Kalmar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Praktisk arkitekturhistoria. Landsbygdens och den förindustriella stadens bebyggelse
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk arkitekturhistoria. Landsbygdens och den förindustriella stadens bebyggelse

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Praktisk arkitekturhistoria. Landsbygdens och den förindustriella stadens bebyggelse från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: