Visa allastudier.se som: Mobil

Psykolingvistik och experimentplanering

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Växjö
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Växjö
Höst 2022

Distans
Höst 2022

Psykolingvistik och experimentplanering

Vår språkförmåga är något av det mest centrala i den mänskliga kognitionen. Språk gör att vi kan kommunicera med varandra, samla kunskap och strukturera våra tankar. För att kunna förstå språkets komplexitet måste vi bryta ned våra färdigheter i mindre byggstenar. De här byggstenarna utgörs av de kunskaper vi tillägnar oss om ett språk när vi växer upp, men också den kunskapen vi har om ett andra (eller tredje, eller fjärde) språk. Vi tillägnar oss kunskap om språkets ljud, ords betydelser och dess syntaktiska särdrag (se kurs 4en016 för mer om syntax). Språket innefattar också de processer som används för att plocka fram information om tex betydelse, för att bygga större strukturer genom att kombinera mindre delar, som ord till fraser och meningar, eller för att förstå meningar och diskurser. Inom psykolingvistiken undersöker vi vad den här kunskapen består av, hur den är strukturerad och hur barn tillägnar sig den, både för ett och flera språk. Kursen ger den studerande grundläggande kunskaper om modern psykolingvistisk teori och metod, med anknytning till aktuell kognitions- och neurovetenskaplig forskning. Inom kursen studeras de faktorer och processer som bidrar till förmågan att förstå och använda ett språk, och barns och vuxnas inlärning av ett förstaspråk och av ett andraspråk. Kursen behandlar också ett stort antal experimentella metoder och hur psykolingvistiska forskningsfrågor formuleras och besvaras genom dessa metoder.

Förkunskaper

Engelska (eller annat språkämne/lingvistik) 1-90 hp.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Psykolingvistik och experimentplanering
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Psykolingvistik och experimentplanering

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Psykolingvistik och experimentplanering från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön