Religionsvetenskap, allmän kurs I

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Växjö
Sista ansökan: 2023-04-16

Religionsvetenskap, allmän kurs I

Apor tror av allt att döma inte på några gudar. Men i de allra äldsta spåren efter människan finns tecken på religiositet och när människan slutligen lärde sig skriva kryllar texterna av namn på gudar och beskrivningar av ritualer. Vi känner ingen kultur som inte har dominerats av religion ingen förutom några västerländska kulturer de senaste hundra åren. I religionsvetenskap studerar vi världens alla religioner genom hela historien. Vi undersöker hur religionerna har utvecklats och förändrats. Hur de genomsyrar allting: politik, etik, matregler, klädstilar och fromhet. Vi granskar hur religionen ser ut hos kungar och präster likväl som hos vanligt folk. Vi analysera hur religionens gudar kan ge hopp. Hur dess djävlar kan skrämma till lydnad. Hur dess ritualer samtidigt som de skapar sammanhållning bygger hierarkier. Religion är en mycket speciell form av kultur och liksom all kultur kan och bör religion studeras såväl historiskt, sociologiskt, psykologisk som antropologiskt.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Religionsvetenskap, allmän kurs I
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionsvetenskap, allmän kurs I

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Religionsvetenskap, allmän kurs I från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön