Visa allastudier.se som: Mobil

Religionsvetenskap, fortsättningskurs II

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Växjö

Religionsvetenskap, fortsättningskurs II

Den andra terminen religionsstudier inleds med tre kortare 5hp-delkurser som utnyttjar den faktamässiga kunskap studenterna har med sig från första terminen. Syftet är att teoretiskt, metodologiskt och interkulturellt diskutera fenomen såsom: Hur fungerar ritualer egentligen? Vilka texter blir heliga? Vad är en sekt? Hur ser religion ut i dagens populärfilm? Har prästerna samma uppgifter i alla religioner? Den första delkursen heter "Religiösa handlingar och gemenskaper". I den analyserar vi offentliga och privata ritualer och lär oss teoretisera förhållandet mellan religiösa grupper och samhället i stort. I alla tre delkurserna hämtas material från olika religiösa traditioner. Den andre delkursen heter "Religiösa ord och institutioner" och den handlar om att tolka heliga urkunder och förstå hur dessa har blivit utvalda och bearbetade av traditionsförmedlarna. Den sista delkursen av de tre heter handlar om hur religiösa fenomen uttrycks genom konst och medier men också om hur religiösa erfarenheter kan förstås med hjälp av psykologiska teorier. Den kallas "Religiösa uttryck och upplevelser". Terminen fortsätter med en delkurs som heter "Etik och livsåskådningsanalys". Med hjälp av filosofiska begrepp och argumentationssätt kan nämligen religiösa traditioner och sekulära livsåskådningar diskuteras vetenskapligt. Kursen ger också en historisk orientering i olika moraliska system inom de olika världsreligionerna. Näst följer en kurs i didaktik och förmedling. Terminen avslutas med mindre uppsats där studenten får chansen att fördjupa sig samtidigt som hon lär sig det vetenskapliga hantverkets grunder.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Religionsvetenskap 30 hp eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Religionsvetenskap, fortsättningskurs II
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Religionsvetenskap, fortsättningskurs II

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Religionsvetenskap, fortsättningskurs II från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön