Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Senare del av Byggteknik, högskoleingenjör

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Växjö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Växjö

Senare del av Byggteknik, högskoleingenjör

Vill du medverka till att skapa och utveckla byggnader och miljöer där människor skall leva, arbeta och bo? Då har du hittat rätt i en utbildning till byggnadsingenjör!Den bebyggda omgivningen har stor betydelse för människan och för samhällets ekonomiska och sociala välmående och funktion. Samhället efterfrågar därför kompetens för att planera, bygga och förvalta vår omgivning. Det kan handla om att genomföra nya byggprojekt eller att sköta befintliga byggnader och funktioner.Utbildningen innehåller ingenjörsmässiga kurser som byggmekanik, konstruktion med betong, stål och trä samt projektkurser. Däröver lär du dig om hur byggnader utformas och hur olika byggmaterial påverkas av fukt och värme. Du läser även kurser om byggnadsproduktion, projektledning, vägbyggnad och grundläggning. Inte minst får du tillverka ritningar! Att bygga i trä är vår stora forskningsinriktning på Institutionen för Byggteknik och därför lägger vi fokus på hållbart byggandet även i utbildningen.Vi ger dig en bred utbildning som förbereder dig för många olika uppgifter inom arbetslivet. Det kommer du få lära dig på praktik och av externa lärare från näringslivet som arbeta som ingenjörer, arkitekter och konsulter. Efter examen som högskoleingenjör kan du fortsätta med vårt masterprogram som är en tvåårig påbyggnad inom hållbar konstruktionsteknik!

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Senare del av Byggteknik, högskoleingenjör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Senare del av Byggteknik, högskoleingenjör

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Senare del av Byggteknik, högskoleingenjör från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön