Senare del av Nätverkssäkerhet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Växjö
180 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Växjö
Höst 2023

Växjö
Höst 2023

Senare del av Nätverkssäkerhet

Trojaner, ransomware, phishing och liknande hot mot både privatpersoner och företag uppmärksammas allt mer. Vill du lära dig hur du stoppar dessa hot? Då passar programmet i nätverkssäkerhet dig!Känslig och hemlig information, till exempel kontokortsnummer och patientjournaler, skickas mellan datorer världen över. Hur kan vi se till att informationen bara når dem som den är ämnad för?För att bli expert på IT-säkerhet, särskilt nätverkssäkerhet, behövs en rad kompetenser. Du behöver naturligtvis bli duktig på att hantera en dator och förstå hur de olika delarna i ett datorsystem hänger ihop. Speciellt behöver du också kunna programmera datorn.Datavetenskap innehåller även en rad andra områden, exempelvis operativsystem och databaser. Du kommer dock främst att fokusera på områdena datornät och IT-säkerhet. Det innebär att du kommer att läsa kurser som exempelvis administration av nätverk, mobil och trådlös säkerhet, samt digital forensik. För att åstadkomma IT-säkerhet krävs kryptering och för att du ska förstå sådana verktyg ingår även kurser i matematik.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3c. Undantag för Svenska när undervisningsspråk är Engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Senare del av Nätverkssäkerhet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Senare del av Nätverkssäkerhet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Senare del av Nätverkssäkerhet från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön