Visa allastudier.se som: Mobil

Signaler och system

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Växjö
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Växjö
Sista ansökan: 2020-10-14

Signaler och system

Ett tekniska system innehåller oftast tidskontinuerliga linjära system, beskrivna av differentialekvationer, och mikroprocessorer som samplar de tidskontinuerliga systemets signaler med konstant samplingsfrekvens. Ett sådant system kallas ibland för ett digitala system och det kan transformeras till ett linjär tidsdiskret system som kan beskrivas med en differensekvation. Detta, samt att det finns effektiva och lättillgängliga metoder för att studera differensekvationer, gör att ingenjörsutbildningar inom elektro- dataområdet oftast har en eller flera kurser i början av utbildningen som behandlar system beskrivna av differensekvationer. Kursen behandlar teori för att beskriva digitala signaler och modellera digitala system. Teorin generaliseras till att omfatta analoga signaler och system. Datorövningar används för att förstå hur differential- och differensekvationer, fourierserier och laplacetransformer fungerar.Kursen innehåller följande huvudmoment: periodiska tidsdiskreta signaler. differensekvationer, diskreta fouriertransformen och dess användning vid studium av system beskrivna av differensekvationer fourierserier och dess användning vid analys av tidskontinuerliga signaler och linjära nät, orientering om fouriertransformen och hur man uppskattar fourertransformen med hjälp av den diskreta fouriertransformen. laplacetransformen och dess användning vid analys av linjära tidsinvarianta system. Speciellt bestäms elektriska spänningar och strömmar i elektriska nät bestående av konstanta resistanser, induktanser och kapacitanser i såväl periodiska som ickepriodiska fallen.

Förkunskaper

Analys för ingenjörer (1MA132), Linjär algebra för ingenjörer (1MA133), Elektricitetslära och magnetism (1FY808), Elektronik (1ED041).

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet - En plats för kunskap, idéer och utveckling

Linnéuniversitetet bildades 2010 då Högskolan i Kalmar och Växjö universitet slogs samman. Det är ett nyfiket och ungt universitet som har 32 000 studenter, 150 utbildningsprogram och cirka 2500 fristående kurser.  Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet som vill visa...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Signaler och system
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Signaler och system från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Signaler och system

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: